FOTO INZENDING
Oktober 2019
De foto-inzending van Lou Wolfs
Na bijna twintig jaar fotografie voor de Lucas is mij misschien wel de moeilijkste klus gevraagd in al die jaren: 'Wil je drie foto’s uitzoeken waar jij een bijzondere herinnering aan hebt.'
 
Niet gelukt.

Maar dat wil niet zeggen dat ik geen mooie of bijzondere momenten heb meegemaakt. Ik werd steeds weer getroffen door de ongelooflijke flexibiliteit die leerkrachten toonden wanneer ik soms plompverloren een lokaal binnenkwam, alle rust en concentratie verstorend. Zelden werd ik het lokaal weer uitgestuurd omdat het niet uitkwam. Chapeau dus aan alle leerkrachten die mij zoveel ruimte gaven om te fotograferen.
 
Wat grote indruk bij mij heeft achtergelaten, is de moord op Hans van Wieren in januari 2004. Dat gebeurde nauwelijks drie maanden nadat ik de nieuwe directie van het pas opgerichte Terra College had gefotografeerd. Kort daarna was ik aanwezig als fotograaf bij een gedeelte van een vergadering van het college van bestuur. Daar was ik erg onder de indruk van een zeer kordaat, krachtig reagerend bestuur op het dramatische gebeuren op de school.
 
Tot slot natuurlijk het kind, waar eigenlijk alles om draait. Ik ben in de gelegenheid geweest kinderen te fotograferen in hun normale doen, gewoon aan het werk in de klas of rennend over het schoolplein. Dit geeft een fotograaf de kans om de meest spontane plaatjes te maken. Daar heb ik dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.
 
Lou Wolfs, fotograaf
EERDERE INZENDINGEN