Lucas Onderwijs Prijs naar Kristal en Hofstad Lyceum
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Lucas Onderwijs zijn twee scholen in het zonnetje gezet. De Gender & Sexuality Alliance-groep van het Hofstad Lyceum en basisschool Het Kristal hebben voor hun inzet de Lucas Onderwijs Prijs gekregen.
Boldingh, Populier en DAK nieuwe huisgenoten
Aan het Verhulstplein in Den Haag is een compleet nieuw schoolgebouw verrezen waarin na de kerstvakantie Nutsschool M.M. Boldingh, de mavo van de Populier en een vestiging van DAK kindercentra hun intrek hebben genomen. Een gesprek met de nieuwe bewoners.
Een betere overgang van po naar vo
Hoe kun je als basisschool ouders beter adviseren over de middelbare schoolkeuze van hun kind? En hoe kun je de overgang en overdracht van leerlingen naar de middelbare school verbeteren? Een leerkracht van groep 8 en een teamleider vo gaan daarover in gesprek.
ISW werft nieuwe leerlingen met online platform
De periode van leerlingen werven in het Westland is net afgelopen. Voor 7 maart moeten zo'n 1600 leerlingen uit groep 8 hun keuze voor de middelbare school maken. 'Om beter op de veranderende belevingswereld van kinderen te kunnen inspelen, hebben we isw.tv gelanceerd.'
Iedereen mag zichzelf zijn
8 december kleurden honderden middelbare scholen in het land paars, zo ook het Hofstad Lyceum en het Stanislascollege Pijnacker. Of je nu hetero, homo, lesbi, transgender of nog in dubio bent, op Paarse Vrijdag laten leerlingen zien dat zij niet in hokjes denken en de individuele vrijheid vieren.
Leerlingen Hofstede Pro debatteren in Haags Kinderrechten Debat
Het Haagse gemeentehuis vormde 20 november – de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind – het decor voor het Haags Kinderrechten Debat voor middelbare scholieren. Voor het eerst deed ook een team van de Hofstede Praktijkschool mee. Stephy (14): “Het is belangrijk om onze mening te geven.” 
'Als beroepsgroep hebben we geschiedenis geschreven'
Wat in februari startte met de Facebookgroep PO in actie ontwikkelde zich tot grote landelijke onderwijsstakingen, massale media-aandacht en de uiteindelijke oprichting van een vakbond. Directbetrokkene Brenda Benne-Saleh: “We krijgen als leerkracht nu daadwerkelijk invloed aan de onderhandelingstafel.”
'Kunsteducatie verbreedt de blik op de wereld'
“Kunst laat je de wereld zien door de ogen van een ander”, zegt Joep Overtoom, educatiemedewerker van Gemeentemuseum Den Haag. “Via onze museumlessen stimuleren we scholieren nieuwsgierig te zijn. Het belangrijkst is dat zij met plezier kunst ontdekken.”  
Cultuuronderwijs: jezelf en de ander ontdekken
ISW Gasthuislaan en christelijk lyceum Zandvliet hechten veel waarde aan een brede ontwikkeling van hun leerlingen. Daarvoor investeren de scholen in gevarieerd kunst- en cultuuronderwijs. Zij werken samen met Scapino Ballet Rotterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag.   
CultuurSchakel verbindt onderwijs en cultuur
Wil je als Haagse school meer investeren in cultuuronderwijs, dan is CultuurSchakel een goede partner. De stichting koppelt onderwijs en de culturele sector in de stad. Bente Hal, beleidsmedewerker van CultuurSchakel: “Cultuur draagt bij aan de totale ontwikkeling van het kind. Iets waar scholen steeds meer aandacht voor hebben.”
Meer artikelen